Vloerverwarming in de praktijk

Vloerverwarming zorgt op een onzichtbare manier voor een comfortabele warmte. De (water)leidingen worden weggewerkt in de vloer. De wijze waarop dit gebeurt hangt af van de ondervloer. Zelfs op een houten ondervloer (bijvoorbeeld in oudere huizen) zijn er verschillende mogelijkheden om vloerverwarming aan te brengen, bijvoorbeeld d.m.v. Varioterm (zie onderstaande filmpje).

In een cementdekvloer worden de leidingen ingefreesd. Dit kan, dankzij moderne apparatuur, snel en stofarm. De leidingen worden in een slakkenhuispatroon gelegd voor een optimale warmteverdeling. In één van de onderstaande filmpjes kunt u zien hoe dat wordt gedaan. In de koude zones bij een groot raam of een schuifpui kunnen de afstanden tussen de ingefreesde leidingen iets kleiner gemaakt worden hierdoor ontstaat er een hoger vermogen.

Daarnaast is er altijd de mogelijkheid van elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming werkt met 2mm dunne verwarmingskabels. De verwarmingskabel is zeer flexibel toe te passen zodat er in alle ruimtes, ook die met incourante maten, verwarmd kan worden.

Voor een goede warmte-isolatie kunt u kiezen voor een kurklaag van 3mm dik. Hierdoor verbetert het rendement van de elektrische vloerverwarming.

Voor al uw vloerverwarming kunt u bij ons terecht. Uiteraard voldoet al onze vloerverwarming aan de hoogste veiligheidsnormen.

Flexiheat - specialist vloerverwarmingNeem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.